Hiking – Air Terjun Lepoh, Hulu Langat

Arghh lupakan pendahuluan, aku teruskan pengalaman aku pada minggu lepas mencari air terjun lepoh. Tak ada maknanya mencari. Aku bukanlah seorang yang suka air. Aku aquaphobia tapi kerana nak menghayati alam, aku beranikan diri okey.

Permandangan air terjun sg lepoh

Air terjun ini agak menarik. Menarik sebab kau kena trekking sejauh 3.6km. Berdasarkan record aku menggunakan apps strava. Kau boleh merujuk disini okey..

https://strava.app.link/gccct1I4PT

Walaupun jauh, aku rasa ianya berbaloi dengan kecantikan air terjun yang terdapat disitu.

Aku dah kata stop! Jangan simbah aku air

Aku rasa agak lemas dengan air pada waktu itu. Alahai, kena air dah macam kambing okey. Ha ha. Memang gigil habis lepas aku naik ke kawasan yang tak ada air. Ohh ye, bayaran dikenakan sebanyak Rm5 untuk parking kereta dan Rm 1 untuk masuk. Aku tak pasti kenapa masa group kami masuk tiada bayaran Rm 1 dikenakan ke atas kami. Mungkin kami tak guna guide di sana agaknya.

Bunga yang tidak diketahui spesisnya
Best! Tapi hanya mampu melihat

Memang tidaklah aku nak cuba jejak masuk berenang di dalam air itu. Air bukanlah kegemaran aku. Dan aku hampir demam terkena air. Ha ha. Ada yang panggil bomba satgi kalau ada orang lemas. Ki ki ki

Perasmian baju

Baju baru group kami. Apa-apa pun sangat puas hati dengan kain baju. Rugilah siapa tak beli. Sublimation okey. Ki ki ki. Oklaa aku tak boleh update gambar banyak sangat. Itu je kot post pertama aku. Dah, boleh bla. Daaa baca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *